Kry Frisør | 10 år siden
16924
post-template-default,single,single-post,postid-16924,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

13 Aug 10 år siden

Diana Jakobsen har styrt Kry-skuta i 10 år. Foto: Markus André Jensen

 

For 10 år siden satset Diana på sin store drøm: – Jeg er utrolig stolt og ydmyk

En drøss med priser, et utenlandsopphold i London, en lang rekke helsprø påfunn – men Kry-gründer Diana Jakobsen er mest opptatt av hverdagen. Og fremtiden.

 

– Det er én ting å eksistere i 10 år. Men å holde nivået og standarden oppe i 10 år, det er det jeg er mest stolt over, sier Kry-gründer Diana Jakobsen.

Når vi møter henne på dagen 10 år siden frisørsalongen i Sjøgata åpnet dørene, har hun akkurat gjort seg ferdig med en av hennes mange, lojale kunder.

Siden har Diana blant annet vunnet pris som Årets frisør, Kry har flere priser som Årets frisørsalong, hun har tatt en sabbatsperiode i London utelukkende for å utvikle seg faglig – og stått bak en rekke andre stunts som har vekket oppsikt i bransjen og byen.

– Frykten for å mislykkes

– Jeg husker da jeg gikk forbi dette lokalet i Sjøgata og tenkte at det var helt perfekt. Så husker jeg veldig godt tiden før vi åpnet. Man lurer jo på om man kommer til å få noe å gjøre, om det kommer til å bli bra. Jeg gråt av glede da telefonene begynte å komme inn, sier Jakobsen.

– Den frykten for å mislykkes, den kan man bruke til noe veldig sterkt, legger hun til. 

Gründeren ber om å bli trodd på at det faglige og hverdagen sammen med nettopp kundene er det hun virkelig brenner for, selv etter et tiår.

– Vi har gjort en hel masse, som for eksempel festivalstylinga vi kjørte på Parken – som nå er blitt et utbredt fenomen, men da var vi vel blant de første i landet som gjorde det, sier Jakobsen.

– Så var vi med på Adils Hemmelige Dansere, som også var utrolig gøy og noe helt annet enn det vi holder på med til vanlig. Men det er og blir de tingene vi gjør i hverdagen som er aller mest stas.

– Tør!

Denne uka markeres selvfølgelig jubileet litt ekstra og i dag ble det servert kake i salongen. I tillegg kjøres det på med tilbud til kundene, men den virkelig store markeringen er foreløpig innhyllet i hemmelighet.

– Der jobber vi med å få på plass noen ting. Men det vil merkes, sier Jakobsen med et lurt smil.

For frisørdronningen i Sjøgata har hele Kry-eventyret handlet mye om å gjøre ting som føles meningsfylt. Det er derfor hun alltid har vært glad i å bidra til veldedige formål. Og derfor hun aldri har vært redd for å prøve noe nytt.

– Man må jo spørre seg selv: Når jeg sitter der som gammel, hva er det jeg vil tenke tilbake på? Det er jo at man gjorde de tingene man syntes var artig og gøy. Det handler bare om å tørre.

Nedturer

Men som alle andre: I løpet av 10 år har også Jakobsen hatt sine opp- og nedturer.

Som i fjor, da https://bodonu.no/aldri-for-har-en-bildeserie-betydd-mer-for-diana/19.12-09:40 og hun måtte ringe kundene personlig for å si at hun ikke kunne ta imot dem i desember.

– Da må man bare være ærlig. Jeg hadde mest lyst til å si noe annet, men jeg valgte å si det som det var: Jeg klarte ikke å ta imot noen. Og den reaksjonen jeg fikk fra kundene, den var nesten rørende, forteller Jakobsen.

– Alle sammen forsto og alle sammen syntes det var bra at jeg gjorde det.

Stolt og ydmyk

Akkurat i dag er det derimot feiring og hygge det handler om, sammen med sine kolleger på Kry.

– Det er utrolig godt å se at de ansatte har lyst til å komme tidlig på jobb og spise kake og bli igjen etter jobb for å markere jubileet. Det er den Kry-følelsen vi jakter etter, som man merker veldig godt når man har – og når man ikke har.

– Jeg er utrolig stolt og ydmyk over å ha fått være med på dette, sammen med så mange fine medarbeidere og ansatte. Både de som jobber her nå, og de som har dratt andre steder.

 

av BODØ NU

https://bodonu.no/for-10-ar-siden-satset-diana-pa-sin-store-drom-jeg-er-utrolig-stolt-og-ydmyk/01.08-07:58