Kry Frisør | Diana fikk et kort som ble til starten på noe stort: – Setningen på kortet har brent seg fast
17593
post-template-default,single,single-post,postid-17593,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

23 Mar Diana fikk et kort som ble til starten på noe stort: – Setningen på kortet har brent seg fast

Egil Arnsby i Kirkens Bymisjon og Diana J. Wilhelmsen er i full sving med et nytt prosjekt. Wilhelmsen vil nå inspirere folk til å bry seg om, se og ta vare på hverandre. – Jeg må bruke tilliten jeg får fra alle andre til å tørre å gå ut med dette i ei vanskelig tid Foto: Victoria Finstad

Av Victoria Finstad. Publisert:20. mars 2020, kl. 19:33

Hun er så spent på det hun har å fortelle. Hun kontakter oss for å dele en tanke, et konsept og en aksjon.

Diana J. Wilhelmsen har nemlig laget et helt spesielt tøynett, med et budskap som hun håper skal vekke og inspirere folk.

– For ganske nøyaktig ett år siden hadde jeg mitt mest avkledde og personlige foredrag foran mine største forbilder i min bransje, nemlig mine kolleger i Intercoiffure. Det var krevende fordi jeg hadde bestemt meg for å være ekte og ha innsiden ut.

Lite kan være mye

Etter at hun pusset opp en stue hos Kirkens Bymisjon kom en eldre dame inn i salongen. I hendene bar hun på en blomst og et kort.

– På det kortet stod det «Glem aldri, Diana, at lite også kan være mye». Den setningen har brent seg fast. Ikke visste hun hva hun rørte i meg, hvor mye jeg trengte de ordene og hva hun faktisk satte i gang, smiler hun.

Den setningen ble starten på et konsept, og navnet på foredraget. Slik startet denne prosessen.

– Det var ingenting å gjemme seg bak. Det var bare meg. Damen inspirerte meg til å tørre, og det var først da jeg virkelig ble oppmerksom på denne effekten, og innså at jeg også i en travel hverdag hadde glemt dette på veien.

Gjør en forskjell

Den effekten ville hun igjen berike bedriften med. Kry står for Kunnskap, Respekt og Ydmykhet. Wilhelmsen forteller at de ordene har vært fundamentet i alt de gjør i salongen.

– Vi skal selvsagt levere kvalitet i vårt fag, men det handler også om så mye mer. Noe større enn å klippe pannelugger. Det handler om å gjøre en forskjell. Om et fundament i alt vi gjør og hvordan vi ønsker å møte andre mennesker, sier Wilhelmsen engasjert.

Ofte har hun gutta fra bymisjonen innom i salongen. De har faste tider de vet at de kan komme og få seg en klipp og en kopp kaffe, en prat og å bli sett.

– Det som plutselig slo meg var «hvor er disse menneskene nå?» og det er ingen tvil om at de menneskene som hadde det utfordrende før har det enda verre nå.

Et viktig budskap

Du husker kanskje de oransje respekt-armbåndene hun solgte til inntekt for bymisjonen. Nå tar hun dem ett steg videre.

– Etter en lang prosess har vi sammen designet et tøynett med et viktig budskap. Dette tøynettet er begynnelsen på et håp om at vi kan ta et krafttak. Ikke bare for brukere hos bymisjonen, men alle andre rundt oss. Lite kan også være mye, smiler Wilhelmsen.

(Saken fortsetter under bildet)

Slik ser tøynettene ut. Hånden tilhører en bruker av bymisjonen, som Diana ofte har innom salongen. Disse skal hun selge for 200 kroner, og overskuddet går til bymisjonen. Foto: Grafisk design/Kjetil Strand

Hun tenker at noen kanskje vil synes det er dårlig timing å dele dette nå.

– Vi skal alle overleve. Derfor gikk det opp for meg at det er nå denne tanken og dette budskapet skal deles. Aldri har timingen vært bedre og mer aktuell. Vi alle har, kanskje mer enn noen gang, behov for å kjenne på gleden av å se noen eller bli sett.

Hele samfunnet

Hun har ikke sagt det ut høyt før på onsdag. Da var det Egil Arnsby i Kirkens Bymisjon som fikk vite det først. Han sitter i hjemmekarantene, men er med oss over FaceTime.

– Dette gjelder ikke bare bymisjonen, det gjelder samfunnet som helhet. I lang tid har vi sett mer ned enn vi har sett på hverandre. Kanskje det som skjer i verden nå har skremt oss våkne. Jeg håper det, sier hun.

Nå vil hun selge disse tøynettene til inntekt for Kirkens Bymisjon. Brukerne har mistet sitt samlingspunkt på grunn av koronautbruddet, og nå faller de utenfor.

– Når Diana ringer meg og sier at hun har en idé, da må vi bare hive oss med. Og så kommer vi hesblesende etter og skjønner bare litt av hva som skjer, ler Arnsby ydmykt.

De usynlige

Han blir både rørt og inspirert av Wilhelmsens engasjement.

– Inntekt er kjempeviktig, men det som kanskje er enda viktigere er at det i byen nå er mange hundre mennesker som føler seg satt til side og på en måte avglemt. Mange har få tilbud i hverdagen og opplever nå at det lille de har blir stengt, sier Arnsby.

(Saken fortsetter under bildet)

Diana er så takknemlig for at jentene hennes på jobb er med henne, uansett hvor rare påfunn hun kommer på. Her med Kjetil Strand under en idémyldring.

– Tanken har hele tiden vært at dette skulle være en forlengelse av vår Respekt-kampanje. Kirkens Bymisjon har alltid stått mitt hjerte nært, sier Wilhelmsen.

Nå håper hun at folk allerede skal handle tøynettene. Da får bymisjonen hjelp med en gang, samtidig som hun får oversikt over hvor mange hun trenger.

– Da kan de vippse og bruke det som kvittering, og hente nettet når verden er oppe og går.

En påminnelse

Nettene produseres lokalt av Bopro, som jobber med varig tilrettelagt arbeid for folk som av ulike grunner er yrkeshemmet.

– Dette har jeg jobbet med lenge, og idéen er på ingen måte ferdig. Jeg håper at flere vil henge seg på når jeg deler dette, og la dette vokse seg stort. Sammen kan vi gjøre dette nasjonalt. Å bry seg og være et godt menneske kommer man sinnssykt langt med, sier hun og avslutter:

– Vi må aldri undervurdere effekten vi har på andre. Denne vesken er en påminnelse om det. Det handler ikke om penger, det handler om mennesker. Glem aldri at lite også kan være mye.

https://www.bodoby.no/diana-fikk-et-kort-som-ble-til-starten-pa-noe-stort-setningen-pa-kortet-har-brent-seg-fast/s/5-98-20250?access=granted&fbclid=IwAR2-Tggir1D7cDQsTvUAezrVniZ_IboIsNCCEEyFP1PWmZU2qawKJfonW7I