Kry Frisør | Kry-Diana samlet inn over 200.000 kroner til Kirkens Bymisjon: – Dette er noe av det største jeg har gjort
17216
post-template-default,single,single-post,postid-17216,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

05 Sep Kry-Diana samlet inn over 200.000 kroner til Kirkens Bymisjon: – Dette er noe av det største jeg har gjort

Diana Jakobsen (t.v) fra Kry frisør fikk mandag overrakt 206 350 kroner til Kirkens Bymisjon. Her sammen med frivillig Ronald Andersen og Astri Christi Edvardsen som jobber på Bymisjonens butikk, Englefabrikken. Foto: Carl Henning Biørnstad

 

Innsamlingsaksjonen til Kry-frisør har gått over all forventning. Mandag morgen overrakte en rørt Diana Jakobsen pengene til Kirkens Bymisjon.

– Før jeg begynte hadde jeg satt meg et mål om 200 000 kroner, men jeg har angra på den målsettingen flere ganger underveis, ler Diana Jakobsen i Kry Frisør.

For det har virkelig gått over all forventning, både for frisøren og for Kirkens Bymisjon. Tidligere i sommer ble det kjent at frisørsalongen i Bodø ønsket å samle inn penger og støtte arbeidet til Kirkens Bymisjon.

1000 armbånd

De to organisasjonene har hatt en rekke samarbeid opp gjennom årene, og denne gangen pågikk store deler av innsamlingsaksjonen på Parkenfestivalen. Der arrangerte Kry frisør «Norwegian Hair Force», der de stylet publikum med flere fargerike og spenstige frisyrer.

– Stylinga i Parken hadde kø hele tiden, så det var utrolig artig, sier Jakobsen.

I tillegg til stylingen har Kry-Diana også jobbet iherdig med å selge såkalte Respektbånd. Armbåndene ble solgt for 200 kroner per stykk, og inntektene gikk primært videre til potten til Kirkens Bymisjon.

– Jeg bestilte 1000 armbånd, forteller hun.

Smilene satt løst da Diana Jakobsen overrakte pengene til Kirkens Bymisjon. Fra venstre: Daglig leder i Kirkens Bymisjon Egil Arnsby, sammen med frivillig Ronald Andersen og fagleder på Brua Linn Wold Lyngseth. I midten sitter Diana Jakobsen ved siden av Astri Christi Edvardsen i Englefabrikken, salgs- og markedsansvarlig Sissel Qvam og avdelingsleder for Brua May Hege Kaspersen. Foto: Carl Henning Biørnstad

 

206 350 kroner

Mandag møtte Jakobsen frivillige, ansatte og andre i Kirkens Bymisjon for å overrekke pengene hun har samlet inn. Beløpet var overveldende for begge parter.

Hele 206 350 kroner endte summen på til slutt. Da en stolt Jakobsen snudde sjekken med beløpet var det ikke mange tørre øyne i lokalet.

– Jeg er helt målløs, sier en tydelig berørt daglig leder i Kirkens Bymisjon, Egil Arnsby.

– Dette er noe av det største jeg har gjort. Jeg liker det som gjøres her på Kirkens Bymisjon, så jeg er utrolig glad for at pengene går til nettopp dem, forteller Diana Jakobsen.

 

Tre formål

Kirkens Bymisjon har allerede tenkt på hva pengene fra innsamlingsaksjonen skal gå til.

– Vi har tre spesifikke ting som vi ønsker at pengene skal gå til, nemlig det sosiale ved kafeen, jobbmulighetene på Englefabrikken og boligtilbudet vårt på Brua, forklarer Arnsby.

Brua, som skal bytte navn til «Fri», er et boligtilbud i Junkerveien 49 der rusavhengige skal få botrening og omsorg, samt hjelp til de ulike fasene i rehabiliteringen.

Der skal pengene blant annet gå til å utforme rom for beboerne. Planen er, som en slags takk for hjelpen, at skal Kry-Diana blant annet skal få lov til å designe et helt eget Kry-rom.

I tillegg skal de litt over 200.000 kronene gå til arbeidet med kafeen Kirkens Bymisjon drifter, samt jobbmulighetene i butikken Englefabrikken.