Kry Frisør | Q&A – Diana Helen Jakobsen
17563
post-template-default,single,single-post,postid-17563,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

04 Oct Q&A – Diana Helen Jakobsen

Eier og Senior Frisør – KRY Frisør i Bodø 
Hun ble Årets Frisør region Nord- og Midt-Norge

Hvordan har veien opp i frisørbransjen foregått for deg?
Jeg startet som privatist da jeg gikk ut av videregående og kombinerte etterhvert jobb med skole for å ta de allmenne fagene. Jeg jobbet i 7 år på en salong i Bodø før jeg flyttet til Oslo. Der jobbet jeg på Dugg frisør i ett år. I denne perioden fant jeg drømmelokalet i Bodø og bestemte meg for å realisere Kry. Jeg åpnet Kry i Bodø i 2007, da var jeg 26 år gammel.

Hvis du skulle vært i en annen bransjen, hvor ville du så vært?
Jeg er usikker hva jeg ville gjort om jeg ikke skulle vært frisør. I hverdagen står jeg mye med opplæring av nye talenter og jeg elsker å se de vokse og resultatet av mestringsfølelse. Så kanskje jeg ville blitt lærer.

Kan du fortelle kort om hvordan en hverdag er for deg?
Min hverdag består av tidlige morgener. Jeg har to små barn på 3 år og 4 år så hverdagen er hektisk og fin. Jeg begynner å finne en fin balanse mellom jobbe-Diana og mamma-Diana nå, noe som er veldig deilig. Jeg står med kunder hver dag og elsker energien av travle dager i salongen. Jeg er nok mest på gulvet med kundene mine og utsetter kjedelig kontorarbeid til sist!

Hva synes du er det beste med å være frisør?
Det beste med å være frisør er at man får jobbe med mennesker i et kreativt miljø. Jeg er så stolt av vår bransje og hva vi har fått til. Tenk at vi har en ‘happening’ som frisørenes Oscar, nemlig Årets Frisør. Et samlingspunkt for kreativitet og kunnskap i kombinasjon med mye latter og glede. Der de beste i bransjen kan bli hedret i beste sendetid.

Hvilket event ute i den store verden kunne du helst tenke deg å style under, og hvorfor?
Det måtte nok vært New York fashion week. Bare navnet New York gir meg energi. Jeg elsker den byen. Den pulsen der finner du ikke maken til noe annet sted.

På hvilken måte inspirerer du deg selv?
Jeg inspirerer meg selv med å konstant være i utvikling. Alltid jage det ukjente og være nysgjerrig. Jeg strekker meg alltid langt for å levere kvalitet og utvikle mitt produkt. Jeg blir inspirert av menneskene jeg møter og musikk.

Hva i den karriere så langt er du mest stolt over?
Jeg er nok aller mest stolt av Kry-teamet mitt. De er varme, sterke kvalitetsmennesker som strekker seg lang for å gjøre våre kunder fornøyd. Jeg er stolt av å ha utviklet et konsept som har stått seg år etter år, og til tross for priser for både årets bedrift og årets frisør har det ikke blitt noe hvilepute for oss, men snarere en inspirasjon til videre utvikling. Kry er og var min store drøm. Det er fylt med mennesker som er stolte av sin jobb og vår bransje. KRY er bygget opp på fundamentet Kreativitet, Respekt og Ydmykhet. I tillegg er jeg jo selvsagt veldig stolt av å være medlem av Intercoiffure. Dette er en arena hvor jeg kan være meg selv og utvikle meg både faglig og menneskelig med noen av de beste i vår bransje. Etter mange år med prøving var det selvsagt veldig stas å vinne Årets Frisør Region Nord- og Midt-Norge i år.

Har du gjort noen større tabber i din tid som frisør? Hva lærte du av dem?
Jeg har nok gjort mange tabber opp igjennom årene. Men den jeg husker best er da jeg som lærling hadde pyntet min svigerinne til brud. Etter at jeg var ferdig med stylingen skulle hun være igjen i salongen med sin forlover å kle på seg og gjøre siste finish. Jeg dro opp i kirken og ingen brud kom. Jeg hadde nemlig klart å låse dem inne i salongen. Fra innsiden var det kun kode som kunne åpne døren, i stresset glemte jeg å nevne dette. Så bruden kom 30 min for sent og måtte hoppe ut av vinduet på salongen. Godt det var familie!

Hva er ditt beste råd til unge frisører på vei opp og frem i bransjen?
Jeg elsker å jobbe med unge mennesker. Vi er alle så forskjellig og alle er gode på noe, det handler om å finne sin plass. Det å bygge selvtillit hos de unge og få ta del i deres utvikling er noe av det mest inspirerende jeg vet. Mitt råd er alltid å strekke seg langt, være nysgjerrig og ikke redd for å ta i ett ekstra tak. Og for all del smil!

Denne artikkel ble publisert i Hair Magazine 2. utgave 2019.